Del 7 – Skriva artiklar

Denna artikel är en av 13 delar i en artikelserie om hur du skapar en hemsida för att tjäna pengar. Klicka här om du vill läsa artikelserien från början.

Fokusera på skrivandet

Det steg som oftast tar mest tid är just steget där du ska skriva ett antal artiklar som sen ska publiceras på din hemsida.

För att göra detta ordentligt är det bättre att försöka skriva så många artiklar som möjligt när du väl har tid att skriva. På så sätt kan du fokusera mer på skrivandet istället för att skriva en artikel då och då.

Hur många artiklar?

Försök att hålla antalet artiklar mellan 10-30 st. Tänk på att det är viktigt att artiklarna är intressanta för besökaren och att artiklarna har ett kvalitativt innehåll.

Hur långa ska artiklarna vara?

Artiklarna bör vara mellan 200-1500 ord och du får gärna använda bilder för att artiklarna ska få en mer professionell touch. Skriver du artiklar som är 500 ord och uppåt bör du se till att dela in texten i stycken och gärna har rubriker. Artiklarna blir då luftigare och lättare att läsa.

Jag orkar inte skriva själv

Om du tycker att det är jobbigt att skriva egna artiklar kan du betala någon skribent som därefter skriver en eller flera artiklar åt dig. Det är inte ovanligt att lägga ut artikelskrivandet på någon som är duktig.

Hos bland annat Contentor och Fiverr kan du köpa artiklar

Originalartiklar är ett måste

Viktigast av allt, skaffa ditt eget material. Se till att dina artiklar har unikt innehåll och inte är kopierade av någon annans artiklar. Du tjänar absolut ingenting på detta och det som händer är att din sida straffas av sökmotorerna för ”duplicate content” och du hamnar längre ner i sökresultaten. Undvik därför detta nu och för all framtid.

När du är klar ser du till att bara spara dina artiklar i WordPress. Publicera ingenting än, det kommer i kommande steg.

Sammanfattning:

  • Skriv 10-30 artiklar
  • Mellan 200-1500 ord
  • Skriv ditt eget material
  • Publicera inget än

Del 8 – Google Analytics och Webmaster Tools

4 Comments

  1. En av de bästa genomgångarna som jag har läst på länge angående att skriva artiklar !

    Jag kommer att länka till denna artikel både från min artikelkatalog och min blogg 🙂

    Tummen upp !

  2. Väldigt bra artikel. Kan även passa på att tipsa om min artikelkatalog, Artikelexpressen.se, där man både kan publicera och köpa artiklar som är unika och innehåller minst 600 ord.

Leave a Reply