Del 6 – Skapa blogg

Denna artikel är en av 13 delar i en artikelserie om hur du skapar en hemsida för att tjäna pengar. Klicka här om du vill läsa artikelserien från början.

Skapa blogg

Det enklaste sättet att skapa din hemsida är att skapa en blogg på den. Det absolut populäraste bloggverktyget heter WordPress och används bland annat här på passivinkomst.nu. Är du duktig på att koda html och vill skapa en egen sida går det lika bra att göra det. WordPress har däremot många fördelar och därför kommer resten av guiden att ha WordPress som exempel.

Vissa av de lite dyrare webbhotellen erbjuder automatisk installation av WordPress via en kontrollpanel men om du inte har den möjligheten är det väldigt enkelt att installera på ditt webbhotell.

Här laddar du ner den senaste versionen av WordPress och här finns det instruktioner på hur du installerar WordPress.

För att få ett snyggare utseende på bloggen, och få den att se mer ut som en vanlig sida, finns det en hel del teman att välja på. Dessa teman finns i alla möjliga färger och former, 2-kolumns och 3-kolumns, breda och smala. Det vore konstigt om du inte skulle hitta ett tema som passar dig.

Här hittar du tips om wordpress teman

Sammanfattning:

  • Bloggverktyg eller koda hemsidan själv
  • Ladda ner WordPress
  • Installera WordPress
  • Byt till ett lämpligt tema

Del 7 – Skriva artiklar

One comment

Leave a Reply