Del 11 – Skaffa inlänkar

Denna artikel är en av 13 delar i en artikelserie om hur du skapar en hemsida för att tjäna pengar. Klicka här om du vill läsa artikelserien från början.

Skaffa inlänkar

Nu är det dags att jaga inlänkar till din skapade blogg. En av fördelarna med inlänkar till din hemsida eller blogg är att du hamnar högre upp i sökmotorernas sökresultat. Varje länk som du lyckats få in till din blogg är bra ur SEO synpunkt. Den ankartext som du använder dig av i dina inlänkar är den text som ökar i sökresultaten.

Här kan du läsa om vad ankartext är för något.

Hur skaffa inlänkar?

Har du andra sidor som du kan länka från är det en jättebra grej att göra. Är det sidor inom samma ämne är det ännu bättre. Tänk på att göra det successivt så att inlänkarna inte kommer i en klump.

Du kan till exempel ta kontakt med andra personer som bloggar om samma ämne och fråga om de vill byta länkar med dig.

Du kan skapa ett länkhjul som länkar till din sida.

Att gå med i blogglistor är ett bra sätt att direkt synas och få inlänkar. Ju fler besökare du får på din blogg desto högre upp på listan kommer du. Detta kommer i sin tur att generera ännu fler besökare till din blogg. Om du skapar en nichad sida är det däremot inte direkt självklart att vara med på blogglistor. Det beror helt på hur ofta du uppdaterar bloggen. Är den statiskt med någon uppdatering då och då är det inte andra bloggare du riktar dig till utan trafik från sökmotorer. Då kan du hoppa över blogglistor.

Gå med i blogglistor

Sammanfattning:

  • Länka från dina befintliga hemsidor (helst i samma ämne)
  • Skaffa inlänkar
  • Variera ankartexten på inlänkarna

Del 12 – Lägga upp reklam på hemsidan

2 Comments

Leave a Reply