Olika typer av passiv inkomst

Du kan skaffa dig en passiv inkomst på olika sätt. Det svåra är inte att få en inkomst, utan att få en inkomst med minsta möjliga insats. Här har du olika typer av passiv inkomst:

Sparande

Att spara sina pengar i olika sparformer är den enklaste och även den mest passiva inkomsten du kan ha. Tyvärr brukar denna typ av inkomst vara låg men i relation till arbetet som krävs är den stor.

Aktier

Aktier är ett bra exempel på en passiv inkomst. Någon gång har man lagt ner lite tid på att se vilka bolag man tror ska gå bra på sikt, och sedan investerat kapital i dessa aktier.

Över tiden går aktiekursen förhoppningsvis upp, historiskt sett har börsen alltid gått upp, och ens kapital ökar. Vissa aktier ger även utdelning vilket ger ytterligare värdeökning. Har man aktier tillräckligt länge så kan denna utdelning ge stor passiv inkomst. Det brukar kallas för ränta-på-ränta effekten.

Hemsidor

Att bygga hemsidor med reklam som driver trafik från sökmotorer som till exempel Google, är också en variant av passiv inkomst.

Här vet jag att många personer inte håller med, men jag anser att om man lägger ner tid på att skapa en hemsida, vi kan säga 24 timmar effektiv tid, som sedan genererar 1000kr/månaden i flera år utan större arbete. Då är det definitivt en passiv inkomst i mina ögon.

Är du intresserad av just denna variant på passiv inkomst så kan jag rekommendera att du läser:

MLM

Multi-Level Marketing, MLM, är en typ av passiv inkomst som kräver lite större arbete i början för att sedan avta beroende på hur bra det går att bygga upp sitt nätverk.

4 Comments

    • Den är passiv nu ja, men med tanke på hur länge du var tvungen att jobba för att få den så känns det inte vidare passivt i det långa loppet 🙂

Leave a Reply