Del 1 – Inledning

Denna artikel är en av 13 delar i en artikelserie om hur du skapar en hemsida för att tjäna pengar.

Inledning

Ingen kan ha undgått att se vilken explosion av hemsidor, bloggar och därtill registrerade domännamn som skett de senaste åren. För 5 år sen visste knappt någon vad en blogg var och nu har var och varannan person en eller flera bloggar. Även föreningar och företag har fått upp ögonen för detta fenomen och har ofta en blogg kopplad till sina riktiga hemsidor.

Kan man tjäna pengar på hemsidor?

Om ni bara visste hur många som tjänar pengar på sina hemsidor/bloggar idag. Ändå är det bara toppen av ett isberg. Resten av isberget är alla de som INTE tjänar några pengar. Nu är det självklart så att alla inte är intresserade av att tjäna ett par extra slantar men de flesta skulle nog vilja det om de bara visste hur enkelt det är.

Skulle inte du vilja tjäna en extra slant på din hemsida på ett enkelt sätt?

Även om du har en hemsida idag där du tjänar pengar, kanske det finns information i guiden som du inte visste om, eller bara hade glömt.

Vad går artikelserien ut på?

Du kommer, när du läst färdigt guiden, att ha en förståelse av hur enkelt du kommer igång med en hemsida. När du väl lärt dig är det bara du själv som begränsar hur mycket du kan tjäna. Fortsätta att läsa på denna och andra sidor är ett sätt att hålla sig uppdaterad och lära sig nya sätt att tjäna mer pengar.

Tanken är, som namnet på denna hemsida visar, att du i längden inte ska behöva göra mer jobb än nödvändigt för att få en stadig inkomst på din/dina hemsidor. Du kan jämföra detta med att investera pengar i aktier. Du gör en första investering i olika aktier, sen går du vid olika tidpunkter in och förändrar innehållet i din aktieportfölj. Här skapar du några hemsidor och gör regelbundet underhåll.

Vad är det då som inbringar denna inkomst från en hemsida? Jo, reklam, antingen annonsnätverk som Adsense eller affiliatenätverk som TradeDoubler etc.
Reklam finns i olika utföranden och modeller och gör man det rätt, optimerar man antalet besökare som klickar på reklamen, och med det får man en större inkomst.

Del 2 – Bestämma nisch

4 Comments

  1. Mycket bra sida! Tack för värdefull information och den känns trovärdig eftersom du själv rankar väldigt högt i google! Tittar man under länkar så verkar du inte ha så mycket länkbyten med andra sidor. Är det ett medvetet val?

Leave a Reply