Del 2 – Bestämma nisch

Denna artikel är en av 13 delar i en artikelserie om hur du skapar en hemsida för att tjäna pengar. Klicka här om du vill läsa artikelserien från början.

Bestämma niche till första hemsidan

Det första du måste göra när du ska skapa en hemsida är att välja inom vilken nisch den ska vara i. Alltså vilket ämne den ska handla om. Detta ämne måste inte vara något som intresserar dig men för att underlätta ditt arbete med din första hemsida så rekommenderas det att du väljer en nisch som du klarar av att skriva och har kunskap om. Det kommer också gå mycket enklare om du är intresserad av ämnet. Väljer du istället en niche där du inte har så mycket kunskap så går mycket tid i början åt research för att kunna skriva artiklar.

Brett eller smalt?

Ju mer du nichar dig, desto större chans är att just den målgrupp som du är ute efter hamnar på din hemsida.

Exempel:
Om du har en hemsida om teknik så blir ditt område för stort. Du måste skriva många fler artiklar än om du begränsar dig inom området. Skulle du här välja mobiltelefoner istället, har du mycket enklare valt inriktning inom teknik. Väljer du att skriva om iPhone har du ytterligare smalat av din niche.

Med andra ord, begränsa ditt område för att kunna skriva så riktade artiklar som möjligt.

Är området konkurrensutsatt?

När du nu börjat fundera om vilket ämne du ska skriva om måste du även se hur stor konkurrensen är i det ämnet. Använd Google och gör en enkel sökning på det tilltänkta ämnet och se hur många träffar du får. Ju mindre träffar i sökresultaten desto bättre men samtidigt får det inte vara ett ämne som inte intresserar någon annan. Det optimala är att folk söker på ordet i massor men att utbudet av hemsidor i just det ämnet är begränsat.

Market Samurai kan kolla upp hur stor konkurrensen är på din valda niche.

Ju större konkurrens desto bättre måste du sökmotoroptimera (SEO) din hemsida. Med hjälp av denna optimering kommer du efter tiden högre upp i sökmotorernas sökresultat.

Här hittar du tips om SEO

Affiliatenätverk

För att få ut största möjliga inkomst som möjligt är det bra om något eller några av affiliatenätverken har program i just det ämnet du har valt. Det kollar du enklast genom att gå in på olika affiliatenätverks hemsidor.

Några exempel att börja med är TradeDoubler eller Zanox

Här kan du läsa mer om olika affiliatenätverk.

Sammanfattning:

  • Välj först och främst ett ämne som intresserar dig
  • Tänk på konkurrensen
  • Utbud av Affiliateprogram för ämnet

Del 3 – Välja keywords

Leave a Reply