5 obligatoriska plugins för wordpress

Har du en wordpressblogg idag känner du säkert till att du kan installera olika plugins. Det finns plugins för varje del av wordpress som både underlättar och säkrar upp ditt bloggande.

5st ”must have” plugins

WordPress Database Backup
Detta bör vara den första plugin du installerar. Med hjälp av denna plugin kan du göra manuella och schemalagda backuper. Rekommenderat är att ta backup varje natt och skicka dessa via mail.

All-in-One SEO Pack
Med hjälp av denna plugin gör du din blogg optimerad för sökmotorer som Google etc. Du kan bl.a. skapa anpassade titles, descriptions, keywords för varje artikel eller sida. Mycket anpassningsbar plugin.

WWW Redirect
Denna plugin gör en redirect från t.ex passivinkomst.nu till www.passivinkomst.nu (eller tvärtom). Med denna plugin slipper du att Google uppfattar din hemsida som två domäner. En utan och en med www. De som är ute efter bra PageRank slipper på detta sätt delad PR. En adress syns på sökmotorerna.

Google Sitemap Generator
Tillsammans med Google Webmaster Tools är detta en perfekt plugin för att skapa en sitemap.xml fil. Denna fil laddar Google ner, även Yahoo, och vet sen vilka sidor som finns på på din hemsida. Den försöker sen att indexera de sidor som finns i sitemap.xml.

Sitemap Generator
Denna plugin skapar en sitemap där alla din länkar finns med. Genom att länka till denna sitemap från din förstasida, kan Google komma åt dina sidor med bara ett klick.

Leave a Reply